Terug naar overzicht

Rode banaan - 29

Musa acuminata 'Red Dacca'

Musa acuminata 'Red Dacca'

Musa acuminata 'Red Dacca' is een cultivar van de banaan, die afkomstig is uit de regio van Bangladesh. Het is een opvallende plant vanwege zijn helder roodachtige kleur van de schil van de vrucht. De 'Red Dacca' is een kleine banaan, die meestal tussen de 10 en 15 cm lang wordt en een diameter heeft van ongeveer 3 cm. De vruchten zijn zoet van smaak en hebben een zachte textuur. Het is een uitstekende keuze voor het kweken binnenshuis, omdat het een dwergbanaan is en niet erg hoog wordt. Musa acuminata 'Red Dacca' is een relatief eenvoudige plant om te verzorgen en kan het beste groeien in warme en vochtige omstandigheden met veel zonlicht. De plant heeft veel water nodig en moet regelmatig bemest worden om een goede groei en gezonde vruchten te bevorderen. De 'Red Dacca' is niet alleen een mooie en opvallende plant, maar ook een nuttige plant vanwege de vruchten die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer