Terug naar overzicht

Rode banaan - 25

Musa acuminata 'Red Dacca'

Musa acuminata 'Red Dacca'

Musa acuminata 'Red Dacca' is een cultivar van de banaan, die afkomstig is uit de regio van Bangladesh. Het is een opvallende plant vanwege zijn helder roodachtige kleur van de schil van de vrucht. De 'Red Dacca' is een kleine banaan, die meestal tussen de 10 en 15 cm lang wordt en een diameter heeft van ongeveer 3 cm. De vruchten zijn zoet van smaak en hebben een zachte textuur. Het is een uitstekende keuze voor het kweken binnenshuis, omdat het een dwergbanaan is en niet erg hoog wordt. Musa acuminata 'Red Dacca' is een relatief eenvoudige plant om te verzorgen en kan het beste groeien in warme en vochtige omstandigheden met veel zonlicht. De plant heeft veel water nodig en moet regelmatig bemest worden om een goede groei en gezonde vruchten te bevorderen. De 'Red Dacca' is niet alleen een mooie en opvallende plant, maar ook een nuttige plant vanwege de vruchten die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer