Terug naar overzicht

Ananasguave - 25

Acca sellowiana

Acca sellowiana

Acca sellowiana, ook wel bekend als de ananasguave of feijoa, is een groenblijvende struik of kleine boom die inheems is in Zuid-Amerika. De plant kan tot 5 meter hoog worden en heeft ovale, grijsgroene bladeren die tot 10 cm lang kunnen worden. In de late lente tot de vroege zomer produceert de plant opvallende, geurige bloemen die tot 5 cm breed kunnen zijn en wit tot roze van kleur zijn. Daarna volgen de vruchten, die eivormig zijn en tot 10 cm lang kunnen worden. De vruchten hebben een groene schil die bedekt is met kleine, zachte haren en een sappig, aromatisch vruchtvlees dat lijkt op een combinatie van ananas en aardbei. Acca sellowiana wordt vaak gekweekt als fruitboom vanwege de smakelijke vruchten en als sierplant vanwege de opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren. De plant gedijt goed in warme, vochtige klimaten en heeft een beschutte locatie nodig om te groeien en vruchten te produceren. De vruchten kunnen vers worden gegeten, of worden gebruikt in de keuken.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer