Terug naar overzicht

Kiwiplant - 21

Actinidia

Actinidia

Actinidia is een geslacht van klimplanten die voornamelijk bekend staan ​​om hun eetbare vruchten, kiwi's genaamd. Het geslacht omvat ongeveer 60 soorten, waarvan de meeste inheems zijn in Oost-Azië. Actinidia-planten hebben meestal grote, hartvormige bladeren en groeien als liaanachtige wijnstokken. Ze kunnen tot 10 meter hoog worden en hebben ondersteuning nodig om te klimmen, zoals hekken of pergola's. De planten hebben tweehuizige bloemen, wat betekent dat mannelijke en vrouwelijke bloemen op afzonderlijke planten groeien. Actinidia-planten zijn relatief gemakkelijk te kweken en vereisen volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten in de winter worden beschermd tegen vorst. Actinidia-planten kunnen ook worden gesnoeid om hun grootte en vorm te beheersen en om een ​​betere vruchtproductie te stimuleren.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer