Terug naar overzicht

Kandelaar Aloë - 69

Aloë arborescens

Aloë arborescens

Aloë arborescens is een succulent en struikachtige plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt en in andere delen van de wereld wordt gekweekt als sierplant. De plant heeft grote, dikke bladeren met stekelige randen en kan tot 2 meter hoog worden. De bladeren van de Aloë arborescens bevatten een heldere, gelachtige substantie die gebruikt wordt in cosmetica, medicijnen en traditionele geneeskunde. De Aloë arborescens is een gemakkelijke plant om te verzorgen en kan goed groeien in droge en warme omstandigheden. De plant houdt van volle zon tot halfschaduw en moet worden bewaterd als de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. De Aloë arborescens is ook een mooie plant om te zien vanwege de prachtige, helderrode bloemen op lange stengels die de aandacht trekken in de winter.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer