Terug naar overzicht

Aloë vera - 10.5

Aloë vera

Aloë vera

Aloë vera is een succulent die oorspronkelijk uit de Arabische wereld komt, maar tegenwoordig wereldwijd gekweekt wordt omwille van zijn vele geneeskrachtige eigenschappen en als sierplant. De plant heeft dikke, groene bladeren die vol zitten met een heldere, gelachtige substantie die veel wordt gebruikt in cosmetica en medicijnen vanwege zijn helende en verzachtende werking op de huid. Aloë vera is ook een gemakkelijke plant om te verzorgen. De plant houdt van veel zonlicht en droge, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Eenmaal gevestigd, kan de Aloë vera droogte en warmte goed verdragen en heeft het weinig verzorging nodig. Naast zijn cosmetische en medicinale voordelen, is Aloë vera ook een mooie en decoratieve plant die in veel tuinen en huizen te vinden is. Het is een ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en mooie plant die ook nog eens veel gezondheidsvoordelen biedt.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer