Terug naar overzicht

Cherimoya of suikerappel - 26

Annona cherimola

Annona cherimola

Annona cherimola, ook wel bekend als cherimoya, is een groenblijvende boom die behoort tot de familie Annonaceae. De boom is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar wordt nu wereldwijd gekweekt vanwege zijn zoete en aromatische vruchten. De cherimoya-boom kan tot 10 meter hoog worden en heeft glanzende, groene bladeren en bloemen die vaak worden bestoven door kevers en vliegen. De vruchten van Annona cherimola zijn groot en hebben een onregelmatige vorm met schil die lijkt op die van een artisjok. Het vruchtvlees is wit en romig en heeft een zoete smaak met een vleugje vanille of banaan. Cherimoya's hebben warme temperaturen nodig om goed te groeien en kunnen worden gekweekt in subtropische gebieden over de hele wereld. Ze vereisen goed gedraineerde grond en regelmatig water geven. Cherimoya's zijn vaak duurder dan andere fruitsoorten vanwege de complexiteit van het kweken en de kwetsbaarheid van de vruchten.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer