Terug naar overzicht

Cherimoya of suikerappel - 26

Annona cherimola

Annona cherimola

Annona cherimola, ook wel bekend als cherimoya, is een groenblijvende boom die behoort tot de familie Annonaceae. De boom is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar wordt nu wereldwijd gekweekt vanwege zijn zoete en aromatische vruchten. De cherimoya-boom kan tot 10 meter hoog worden en heeft glanzende, groene bladeren en bloemen die vaak worden bestoven door kevers en vliegen. De vruchten van Annona cherimola zijn groot en hebben een onregelmatige vorm met schil die lijkt op die van een artisjok. Het vruchtvlees is wit en romig en heeft een zoete smaak met een vleugje vanille of banaan. Cherimoya's hebben warme temperaturen nodig om goed te groeien en kunnen worden gekweekt in subtropische gebieden over de hele wereld. Ze vereisen goed gedraineerde grond en regelmatig water geven. Cherimoya's zijn vaak duurder dan andere fruitsoorten vanwege de complexiteit van het kweken en de kwetsbaarheid van de vruchten.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer