Terug naar overzicht

Limoenboom - 69

Citrus latifolia

Citrus latifolia

De Citrus latifolia, ook wel bekend als de Perzische limoen of de Tahiti-limoen, is een citrusvrucht die behoort tot de familie Rutaceae. Het is een relatief grote limoen, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië afkomstig is. De Perzische limoen is te herkennen aan zijn felgroene kleur en ronde, ovale vorm. De schil van de limoen is dun en glad, en het vruchtvlees is sappig en zuur van smaak. De limoen heeft geen pitten en kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan culinaire toepassingen, zoals in drankjes, salades, dressings en marinades. Vanwege de hoge zuurgraad van de Perzische limoen wordt deze vaak gebruikt als vervanger voor citroensap in gerechten, en is het een populair ingrediënt in de Mexicaanse, Zuid-Amerikaanse en Caribische keuken. Het sap van de Perzische limoen kan ook worden gebruikt als natuurlijke conserveermiddel in voedingsmiddelen en dranken.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer