Terug naar overzicht

Zoete citroen - 213

Citrus limettioides

Citrus limettioides

Citrus limettioides, ook wel bekend als de Sweet Lime of Sweet Lemon, is een citrusvrucht die verwant is aan de Citrus limetta. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt nu gekweekt in vele delen van de wereld, waaronder India, Indonesië en de Filippijnen. De boom van Citrus limettioides kan 4-6 meter hoog worden en heeft een ronde kroon met doornen. De vruchten zijn middelmatig en hebben een ronde of ovale vorm, variërend van ongeveer 3-5 cm in diameter. De schil is dun en glad. De vrucht heeft een zoete smaak, vergelijkbaar met die van Citrus limetta, maar heeft ook een licht bittere ondertoon. In sommige delen van de wereld wordt Citrus limettioides ook gebruikt voor cosmetische toepassingen vanwege de vermeende huidverhelderende eigenschappen. Extracten van de schil worden gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals crèmes, lotions en zeep.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer