Terug naar overzicht

Lunario citroen - 25

Citrus limon 'Lunario'

Citrus limon 'Lunario'

De Citrus limon 'Lunario', ook wel bekend als de Lunario Citroen, is een variëteit van de Citrus limon, of de gewone citroenboom. Het is een relatief nieuwe cultivar, ontwikkeld door het Italiaanse zaadbedrijf Franchi Sementi en wordt vooral gekweekt in Italië. De Lunario citroenboom is een kleine tot middelgrote boom die ongeveer 3-5 meter hoog kan worden. De boom heeft een compacte groeiwijze en produceert een groot aantal citroenen. De vruchten zijn middelgroot tot groot en hebben een heldergele kleur en een gladde schil. De vruchten hebben een uitgesproken citroensmaak en zijn erg sappig. De Citrus limon 'Lunario' heeft regelmatig water nodig, maar kan niet goed tegen te veel vocht. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en vereist een regelmatige voeding. De Lunario citroenboom kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, en wordt vaak gebruikt als sierplant vanwege zijn mooie groene bladeren en de vele gele vruchten.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer