Terug naar overzicht

Monachello citroen - 30

Citrus limon 'Monachello'

Citrus limon 'Monachello'

De Citrus limon Monachello is een cultivar van de gewone citroen (Citrus limon) en staat ook wel bekend als de Monachello di Siracusa. De Monachello citroen is een specifieke variëteit van de Citrus limon die oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, komt en wordt beschouwd als een van de meest kwalitatieve citroenen ter wereld. Het is een middelgrote tot grote citroen met een dikke en bobbelige schil die geel van kleur is en soms groene tinten vertoont. Het vruchtvlees van de Monachello citroen is sappig, zuur van smaak en bevat veel sap. De Monachello citroenboom is een kleine boom die gemakkelijk te kweken is en goed gedijt in warme klimaten. De bomen bloeien in de late winter en vroege lente en de vruchten worden geoogst in de late herfst en winter. De Monachello citroen wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn hoge zuurgehalte en unieke smaak en aroma. Het sap van de Monachello citroen wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van hartige sauzen tot zoete desserts.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer