Terug naar overzicht

Monachello citroen - 30

Citrus limon 'Monachello'

Citrus limon 'Monachello'

De Citrus limon Monachello is een cultivar van de gewone citroen (Citrus limon) en staat ook wel bekend als de Monachello di Siracusa. De Monachello citroen is een specifieke variëteit van de Citrus limon die oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, komt en wordt beschouwd als een van de meest kwalitatieve citroenen ter wereld. Het is een middelgrote tot grote citroen met een dikke en bobbelige schil die geel van kleur is en soms groene tinten vertoont. Het vruchtvlees van de Monachello citroen is sappig, zuur van smaak en bevat veel sap. De Monachello citroenboom is een kleine boom die gemakkelijk te kweken is en goed gedijt in warme klimaten. De bomen bloeien in de late winter en vroege lente en de vruchten worden geoogst in de late herfst en winter. De Monachello citroen wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn hoge zuurgehalte en unieke smaak en aroma. Het sap van de Monachello citroen wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van hartige sauzen tot zoete desserts.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer