Terug naar overzicht

Rode citroen - 55

Citrus limon 'Rosso'

Citrus limon 'Rosso'

Citrus limon 'Rosso' is een cultivar van de Citrus limon. Het onderscheidt zich door zijn opvallende rode vruchtvlees en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden vanwege zijn mooie kleur. De Citrus limon 'Rosso' boom heeft een compacte en gedrongen groeiwijze en kan ongeveer 4 meter hoog worden. De bladeren zijn groen en glanzend en hebben een ovale vorm. De vruchten van de 'Rosso' cultivar zijn middelgroot en hebben een elliptische vorm. De schil van de citroen is helder geel en het vruchtvlees is felrood van kleur, wat een opvallend contrast creëert. De smaak van de 'Rosso' citroen is vergelijkbaar met die van andere citroenen, maar met een lichte zoetheid en minder zuurheid.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer