Terug naar overzicht

Witte bloesem citroen - 30

Citrus limon 'Zagara Bianca'

Citrus limon 'Zagara Bianca'

Citrus limon 'Zagara bianca' is een citroen die bekend staat om zijn geurige, witte bloesems. "Zagara bianca" betekent immers "witte oranjebloesem" in het Italiaans. Deze citroensoort is afkomstig uit Italië en staat bekend om zijn vruchten die een dunne schil hebben en zeer sappig zijn met een zurige smaak. De 'Zagara Bianca' wordt niet enkel in de keuken gebruikt, maar is ook bekend voor zijn medicinale doeleindes. Net als de andere citroenbomen vraagt de 'Zagara Bianca een zonnige standplaats en goed doorlaatbare grond. De plant is koude gevoelig. Met de juiste verzorging kan u het hele jaar door genieten van de heerlijke vruchten.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer