Terug naar overzicht

Sukade - 30

Citrus medica

Citrus medica

Citrus medica, ook wel bekend als de cedraat is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit China en India komt. Het is een ongewone vrucht met een opvallende schil die weinig tot geen vruchtvlees bevat. In plaats daarvan bestaat de vrucht uit een dikke laag van de witte schil en een kleine hoeveelheid pulp en zaden. De schil van de Citrus medica heeft een sterke, aromatische geur en wordt vaak gebruikt in de keuken om smaak toe te voegen aan gerechten en drankjes. Het wordt ook gebruikt in de parfumindustrie vanwege de intense geur en de etherische oliën die erin zitten. De Citrus medica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht, regelmatig water en bemesting nodig om goed te groeien. De vruchten rijpen langzaam en worden geoogst wanneer ze volwassen zijn. Hoewel de Citrus medica minder bekend is dan andere citrusvruchten, wordt het steeds populairder in de culinaire wereld vanwege de unieke smaak en aroma.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer