Terug naar overzicht

Sukade 'Diamante' - 35

Citrus medica 'Diamante'

Citrus medica 'Diamante'

Citrus medica diamante is een cultivar van de Citrus medica, ook bekend als de citroenkomkommer of Cedraat. De vrucht heeft een unieke en opvallende uitstraling, omdat het een zeer grote, ovale of elliptische vorm heeft en groter is dan de meeste andere citrusvruchten. De schil van de Citrus medica diamante is geelgroen van kleur en heeft een hobbelige textuur. Het vruchtvlees is geurig en sappig, maar minder zuur dan de meeste andere citrusvruchten. De Citrus medica diamante komt oorspronkelijk uit India, maar wordt nu wereldwijd gekweekt. Het wordt voornamelijk gebruikt in de keuken voor zijn schil, die wordt gebruikt om smaak en geur toe te voegen aan zoete en hartige gerechten. De schil wordt vaak gebruikt als smaakmaker voor likeuren, siropen en andere dranken.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer