Terug naar overzicht

Mirtebladige bitterappelsien - 21

Citrus X Aurantium 'Myrtifolia'

Citrus X Aurantium 'Myrtifolia'

De Citrus aurantium Myrtifolia, ook bekend als de Chinotto of Bitter Orange, is een kleine citrusvrucht die veel wordt gebruikt in de keuken. De vrucht heeft een bittere smaak en wordt vaak gebruikt om likeuren en frisdranken te maken. De Chinotto is een kleine, groenblijvende boom die ongeveer 3-4 meter hoog kan worden. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, en hebben een sterke geur. De vruchten zijn klein en rond, ongeveer zo groot als een kers, en hebben een donkeroranje kleur wanneer ze rijp zijn. Het vruchtvlees is zuur en bitter en wordt vooral gebruikt om marmelades en likeuren te maken. De Citrus aurantium Myrtifolia is een gemakkelijke plant om te verzorgen. Het heeft regelmatig water nodig, maar kan niet goed tegen natte voeten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei en de vorm te bevorderen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer