Terug naar overzicht

Grapefruit (halfstam) - 61

Citrus paradisi (halfstam)

Citrus paradisi (halfstam)

Citrus paradisi, ook bekend als de grapefruit, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Barbados komt. De vrucht is groot, rond en heeft een geel tot roodachtige schil. Grapefruit is bekend om zijn zure, bitterzoete smaak en wordt vaak gegeten als ontbijtfruit of gebruikt in salades, sappen en cocktails. Grapefruit is een goede bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Het wordt ook vaak gebruikt in diëten vanwege het lage caloriegehalte en het vermogen om het metabolisme te stimuleren. De Citrus paradisi boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit en veel zonlicht en regelmatig water nodig heeft. De boom bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de winter. Er zijn verschillende soorten grapefruit, waaronder witte, rode en roze variëteiten.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer