Terug naar overzicht

Grapefruit 'Marsh' - 79

Citrus paradisi 'Marsh'

Citrus paradisi 'Marsh'

Citrus paradisi 'Marsh' is een cultivar van de grapefruit, die wordt gekweekt voor zijn zoete en sappige vruchten. Het is vernoemd naar zijn ontdekker, een Amerikaanse teler genaamd Marsh, die deze cultivar in 1913 voor het eerst ontdekte. De 'Marsh' grapefruitboom is een groenblijvende boom die tot 10 meter hoog kan worden. De boom heeft een brede kroon en donkergroene bladeren die het hele jaar door aan de boom blijven zitten. De vruchten zijn rond tot ovaal van vorm en hebben een diameter van ongeveer 10-15 cm. De schil is dik, geel van kleur en heeft een gladde textuur. Het vruchtvlees is lichtgeel van kleur, zoet en sappig met een milde bitterheid. De 'Marsh' grapefruit is zeer geschikt voor consumptie vanwege zijn zoete smaak en sappigheid. Het kan worden gebruikt als sap of in salades, maar wordt vaak gewoon gegeten als een gezonde snack. De vrucht is rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen, zoals lycopeen, kalium en vezels, die allemaal gezondheidsvoordelen bieden.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer