Terug naar overzicht
Meyer citroen - 30€
Citrus X Meyeri
De Meyer-citroen: ook wel bekend als de 'Meyer lemon', is een hybride citrusvrucht die ontstaan is uit een kruising tussen een mandarijn en een citroen. De vrucht is vernoemd naar de Amerikaanse plantenveredelaar Frank Meyer, die het in de vroege 20e eeuw ontdekte in China. Uiterlijk: De Meyer-citroen heeft een dunne, gladde en glanzende schil die geeloranje tot donkergeel van kleur kan zijn. De vrucht is kleiner en ronder dan een gewone citroen. Smaak: De Meyer-citroen heeft een zoetere en minder zure smaak dan een gewone citroen. Het vruchtvlees is sappig, zacht en aromatisch. Gebruik: Meyer-citroenen worden veel gebruikt in zoete recepten zoals taarten, gebak, ijs, sorbet en cocktails vanwege hun zoetere en aromatische smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in hartige gerechten zoals marinades, dressings en sauzen. De schil kan worden gebruikt voor het maken van marmelade en geconfijt fruit.