Terug naar overzicht

Meyer citroen - 30

Citrus X Meyeri

Citrus X Meyeri

De Meyer-citroen: ook wel bekend als de 'Meyer lemon', is een hybride citrusvrucht die ontstaan is uit een kruising tussen een mandarijn en een citroen. De vrucht is vernoemd naar de Amerikaanse plantenveredelaar Frank Meyer, die het in de vroege 20e eeuw ontdekte in China. Uiterlijk: De Meyer-citroen heeft een dunne, gladde en glanzende schil die geeloranje tot donkergeel van kleur kan zijn. De vrucht is kleiner en ronder dan een gewone citroen. Smaak: De Meyer-citroen heeft een zoetere en minder zure smaak dan een gewone citroen. Het vruchtvlees is sappig, zacht en aromatisch. Gebruik: Meyer-citroenen worden veel gebruikt in zoete recepten zoals taarten, gebak, ijs, sorbet en cocktails vanwege hun zoetere en aromatische smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in hartige gerechten zoals marinades, dressings en sauzen. De schil kan worden gebruikt voor het maken van marmelade en geconfijt fruit.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer