Terug naar overzicht

Meyer citroen - 30

Citrus X Meyeri

Citrus X Meyeri

De Meyer-citroen: ook wel bekend als de 'Meyer lemon', is een hybride citrusvrucht die ontstaan is uit een kruising tussen een mandarijn en een citroen. De vrucht is vernoemd naar de Amerikaanse plantenveredelaar Frank Meyer, die het in de vroege 20e eeuw ontdekte in China. Uiterlijk: De Meyer-citroen heeft een dunne, gladde en glanzende schil die geeloranje tot donkergeel van kleur kan zijn. De vrucht is kleiner en ronder dan een gewone citroen. Smaak: De Meyer-citroen heeft een zoetere en minder zure smaak dan een gewone citroen. Het vruchtvlees is sappig, zacht en aromatisch. Gebruik: Meyer-citroenen worden veel gebruikt in zoete recepten zoals taarten, gebak, ijs, sorbet en cocktails vanwege hun zoetere en aromatische smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in hartige gerechten zoals marinades, dressings en sauzen. De schil kan worden gebruikt voor het maken van marmelade en geconfijt fruit.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer