Terug naar overzicht

Crassula marginalis variegata - 11.5

Crassula marginalis variegata

Crassula marginalis variegata

Crassula marginalis is een kleine, groenblijvende vetplant met kleine vlezige bladeren. De bladeren zijn driehoekig van vorm en hebben een gladde textuur. Ze groeien dicht op elkaar en vormen rozetten op de stelen. Deze plant groeit meestal in compacte clusters of tapijten. Het is een langzaam groeiende plant. De kleur kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en andere groeiomstandigheden. Deze plant produceert kleine, witte of lichtroze bloemen tijdens de bloeiperiode, meestal in de zomer. De bloemen groeien in clusters op steeltjes die boven de bladeren uitsteken. Crassula marginalis is over het algemeen een gemakkelijk te verzorgen plant. Het gedijt goed in helder licht tot gedeeltelijke schaduw en heeft matig tot weinig water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan worden gekweekt in potten of hangende manden. In koudere klimaten wordt het vaak als kamerplant gehouden.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer