Terug naar overzicht

Jadeplant - 9

Crassula ovata 'Minor'

Crassula ovata 'Minor'

Crassula ovata minor, ook wel bekend als de kleine jadeplant, is een succulente plant die afkomstig is uit Zuid-Afrika en is een variant van de bekendere Crassula ovata. Het is een kleine, compacte plant met kleine, ronde bladeren die groen zijn met rode randen. De kleine jadeplant kan groeien tot een hoogte van ongeveer 30 cm en is een populaire kamerplant vanwege zijn eenvoudige verzorging en de veerkrachtige natuur. De plant heeft weinig water nodig en doet het goed in helder licht, maar vermijd direct zonlicht. De kleine jadeplant wordt soms ook gebruikt in bonsai-ontwerp vanwege zijn kleine formaat en langzame groei. De plant wordt beschouwd als een symbool van geluk en welvaart en wordt vaak gegeven als cadeau bij speciale gelegenheden zoals huwelijken en housewarmings.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer