Terug naar overzicht

Dipladenia - 67

Dipladenia

Dipladenia

Dipladenia is een plantengeslacht dat behoort tot de familie Apocynaceae. Het omvat ongeveer 15 soorten groenblijvende klimplanten en struiken die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika, voornamelijk uit Brazilië. Dipladenia-planten hebben dikke, glanzende bladeren en produceren vaak trechtervormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood en wit. Dipladenia is nauw verwant aan Mandevilla en wordt soms ook wel Mandevilla genoemd. Beide planten zijn vergelijkbaar in uiterlijk en verzorging. Dipladenia's zijn warmteminnende planten die het beste groeien in een goed gedraineerde grond en in de volle zon of halfschaduw. Dipladenia's vereisen regelmatig water geven, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Bemesting kan worden gegeven tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen. De meeste soorten zijn niet winterhard en moeten binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst in de winter.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer