Terug naar overzicht

Dipladenia - 25

Dipladenia

Dipladenia

Dipladenia is een plantengeslacht dat behoort tot de familie Apocynaceae. Het omvat ongeveer 15 soorten groenblijvende klimplanten en struiken die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika, voornamelijk uit Brazilië. Dipladenia-planten hebben dikke, glanzende bladeren en produceren vaak trechtervormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood en wit. Dipladenia is nauw verwant aan Mandevilla en wordt soms ook wel Mandevilla genoemd. Beide planten zijn vergelijkbaar in uiterlijk en verzorging. Dipladenia's zijn warmteminnende planten die het beste groeien in een goed gedraineerde grond en in de volle zon of halfschaduw. Dipladenia's vereisen regelmatig water geven, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Bemesting kan worden gegeven tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen. De meeste soorten zijn niet winterhard en moeten binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst in de winter.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer