Terug naar overzicht

Drakenbloedboom - 39

Dracaena draco

Dracaena draco

Dracaena draco, ook wel bekend als de drakenbloedboom, is een boomsoort die van nature voorkomt in de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko. Het is een groenblijvende boom met een opvallend uiterlijk, met een dikke, knobbelige stam en kronkelende takken die aan het einde in clusters van groene bladeren uitlopen. De boom kan tot 12 meter hoog worden en heeft een gemiddelde levensduur van 200 tot 300 jaar. Dracaena draco staat bekend om zijn hars, die een roodachtige kleur heeft en in het verleden werd gebruikt voor medicinale en cosmetische doeleinden, en om de vezels die uit de bladeren worden gewonnen en worden gebruikt voor het maken van touw en andere producten. Dracaena draco is een plant die goed groeit in droge, zanderige grond en volle zon, maar kan ook in licht beschaduwde gebieden groeien. De drakenbloedboom is niet winterhard en kan het best tijdens de wintermaanden binnen in huis overwinteren op een lichte plaats.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer