Terug naar overzicht

Rode banaan - 27

Ensete ventricosum 'Maurelii'

Ensete ventricosum 'Maurelii'

De Ensete 'Maurelli', ook wel bekend als de rode Abessijnse banaan, is een opvallende en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als sierplant in tropische en subtropische tuinen. De plant heeft grote, groene bladeren met een opvallende rode streep langs de bladranden, wat zorgt voor een opvallend contrast. De Ensete 'Maurelli' behoort tot hetzelfde geslacht als de banaan. Het is een relatief grote plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een warm klimaat. In de zomermaanden kan de plant mooie paarsrode bloemen produceren, maar het is vooral de sierwaarde van de bladeren die deze plant zo geliefd maakt onder tuiniers. Met de juiste zorg en omstandigheden kan deze plant jarenlang meegaan en blijven groeien, waardoor hij een waardevolle aanvulling kan zijn op elke tuin of binnenruimte.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer