Terug naar overzicht

Japanse mispel - 29

Eriobotrya japonica

Eriobotrya japonica

Eriobotrya japonica, ook bekend als de loquat, is een groenblijvende boom of struik die oorspronkelijk uit China afkomstig is, maar nu wereldwijd wordt gekweekt vanwege zijn eetbare vruchten en decoratieve waarde. De boom kan tot 10 meter hoog worden en heeft grote, ovale bladeren met een lichtgroene kleur. In de late winter tot het vroege voorjaar produceert de boom geurige witte bloemen die zich ontwikkelen tot kleine, geeloranje vruchten met een zoete smaak. De vruchten zijn rijk aan vitamine C en worden vaak gegeten als vers fruit of verwerkt in jam, gelei en likeuren. Naast zijn culinaire waarde wordt Eriobotrya japonica ook gebruikt als sierplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer