Terug naar overzicht

Blauw madeliefje - 5.5

Felicia amelloides

Felicia amelloides

Felicia amelloides is een overblijvende plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het staat bekend om zijn prachtige bloemen met helderblauwe bloemblaadjes en een geel centrum. De bloemen lijken op margrieten en zijn ongeveer 2 tot 3 centimeter breed. Ze bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen, meestal in de lente en de zomer, en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon, hoewel het ook wat schaduw kan verdragen. Het vereist matig water geven en tolereert droge omstandigheden beter dan overmatig vochtige grond. De Blauwe Margriet is geliefd om zijn prachtige bloemen, die een vrolijke en kleurrijke uitstraling geven aan tuinen en landschappen. Het is een veelzijdige plant die goed past in rotstuinen, cottage-tuinen en in gemengde bloembedden. Bovendien is het een goede keuze voor drogere gebieden waar het moeilijk kan zijn om andere planten te laten groeien.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer