Terug naar overzicht

Blauw madeliefje - 5.5

Felicia amelloides

Felicia amelloides

Felicia amelloides is een overblijvende plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het staat bekend om zijn prachtige bloemen met helderblauwe bloemblaadjes en een geel centrum. De bloemen lijken op margrieten en zijn ongeveer 2 tot 3 centimeter breed. Ze bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen, meestal in de lente en de zomer, en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon, hoewel het ook wat schaduw kan verdragen. Het vereist matig water geven en tolereert droge omstandigheden beter dan overmatig vochtige grond. De Blauwe Margriet is geliefd om zijn prachtige bloemen, die een vrolijke en kleurrijke uitstraling geven aan tuinen en landschappen. Het is een veelzijdige plant die goed past in rotstuinen, cottage-tuinen en in gemengde bloembedden. Bovendien is het een goede keuze voor drogere gebieden waar het moeilijk kan zijn om andere planten te laten groeien.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer