Terug naar overzicht

Gerbera - 13

Gerbera

Gerbera

De Gerbera is een opvallende bloem die geliefd is om zijn heldere en levendige kleuren. Deze bloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is nu wereldwijd populair vanwege zijn schoonheid en diversiteit. De Gerbera heeft grote bloemhoofden met een enkele of dubbele rij bloemblaadjes in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, oranje, roze en wit. De Gerbera staat symbool voor vrolijkheid, geluk en zuiverheid. Deze bloem trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Wat betreft verzorging gedijt de Gerbera het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Het heeft regelmatig water nodig, maar overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen. Gerbera's kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt, afhankelijk van het klimaat, en hebben een gematigde tot warme omgeving nodig om goed te gedijen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer