Terug naar overzicht

Gerbera - 13

Gerbera

Gerbera

De Gerbera is een opvallende bloem die geliefd is om zijn heldere en levendige kleuren. Deze bloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is nu wereldwijd populair vanwege zijn schoonheid en diversiteit. De Gerbera heeft grote bloemhoofden met een enkele of dubbele rij bloemblaadjes in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, oranje, roze en wit. De Gerbera staat symbool voor vrolijkheid, geluk en zuiverheid. Deze bloem trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Wat betreft verzorging gedijt de Gerbera het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Het heeft regelmatig water nodig, maar overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen. Gerbera's kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt, afhankelijk van het klimaat, en hebben een gematigde tot warme omgeving nodig om goed te gedijen.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer