Terug naar overzicht

Hibiscus - 22

Hibiscus

Hibiscus

Hibiscus is een geslacht van bloeiende planten die van nature voorkomen in de tropische en subtropische regio's over de hele wereld. De planten hebben grote, opvallende bloemen die variëren in kleur en vorm, afhankelijk van de soort. Sommige hibiscusplanten worden gekweekt voor hun eetbare vruchten, terwijl andere worden geteeld als sierplanten vanwege hun heldere kleuren en weelderige bloemen. Hibiscusplanten vereisen meestal regelmatig water geven en goed doorlatende grond en kunnen worden gekweekt in containers of in de grond. Ze zijn populair in de tuinbouw en worden ook vaak gebruikt in de cosmetische en farmaceutische industrie vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen. De hibiscus wordt ook vaak gebruikt als symbool in verschillende culturen, vanwege de schoonheid en betekenis van de bloem.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer