Terug naar overzicht

Lavendel - 3

Lavandula

Lavandula

Lavandula, ook bekend als lavendel, is een geslacht van planten in de lipbloemenfamilie. Het omvat ongeveer 47 verschillende soorten, waarvan de meeste inheems zijn in de Middellandse Zee-regio en het Midden-Oosten. Lavendelplanten zijn over het algemeen groenblijvende struiken of kleine bomen die bekend staan ​​om hun geurige bloemen en bladeren. De bloemen variëren van wit tot paars en bloeien in de zomermaanden. Lavendelolie wordt veel gebruikt in parfums, cosmetica en aromatherapie vanwege de ontspannende en kalmerende eigenschappen. Lavendel is gemakkelijk te kweken en vereist volle zon en goed doorlatende grond. Ze zijn redelijk droogtetolerant en hebben weinig verzorging nodig. Lavendelplanten worden vaak gebruikt als decoratieve planten in tuinen en landschappen vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke geur.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer