Terug naar overzicht

Lobelia - 5.5

Lobelia erinus

Lobelia erinus

Lobelia erinus is een populaire en veelgebruikte plant voor het toevoegen van kleur aan tuinen, borders, hangende manden en bloembakken. Het is een eenjarige plant die afkomstig is uit Zuid-Afrika. De plant produceert talrijke kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals blauw, paars, roze, wit en soms rood. Lobelia erinus gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een locatie met volle zon of halfschaduw. Het heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat het niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Deze plant is geliefd om zijn overvloedige bloemen en aantrekkelijke uitstraling, waardoor het een ideale keuze is voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangende manden. Lobelia erinus trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor het bevorderen van de biodiversiteit in tuinen.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer