Terug naar overzicht

Lobelia - 5.5

Lobelia erinus

Lobelia erinus

Lobelia erinus is een populaire en veelgebruikte plant voor het toevoegen van kleur aan tuinen, borders, hangende manden en bloembakken. Het is een eenjarige plant die afkomstig is uit Zuid-Afrika. De plant produceert talrijke kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals blauw, paars, roze, wit en soms rood. Lobelia erinus gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een locatie met volle zon of halfschaduw. Het heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat het niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Deze plant is geliefd om zijn overvloedige bloemen en aantrekkelijke uitstraling, waardoor het een ideale keuze is voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangende manden. Lobelia erinus trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor het bevorderen van de biodiversiteit in tuinen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer