Terug naar overzicht

Avocadoboom - 38

Persea americana

Persea americana

Persea americana is de wetenschappelijke naam voor de avocado, een boom die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn eetbare vruchten. De avocado is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt al duizenden jaren geteeld. Tegenwoordig wordt de plant in veel verschillende landen gekweekt. De plant kan zeer groot worden, tot wel 20 meter hoog, maar de meeste commerciële avocado-bomen worden op ongeveer 5-10 meter gehouden voor een gemakkelijkere oogst. Avocado-bomen zijn wintergroen en hebben dikke, glanzende bladeren. De bloemen van de plant zijn klein en groen en groeien in clusters. Avocado's kunnen worden gekweekt uit zaad, maar de vruchten van deze planten zullen niet noodzakelijk dezelfde smaak of textuur hebben als de moederplant. Commercieel geteelde avocado-bomen worden daarom vaak gekweekt uit enten van geselecteerde variëteiten.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer