Terug naar overzicht

Drakenfruit - 22.5

Hylocereus undatus

Hylocereus undatus

Pitahaya, ook wel bekend als drakenvrucht, is een exotische vrucht die afkomstig is uit Midden- en Zuid-Amerika. De vrucht heeft een opvallende uitstraling en is meestal roze of geel van kleur met groene schubben en wit vruchtvlees met kleine zwarte zaadjes. De pitahayaplant is een klimplant die tot 5 meter lang kan worden en zich vastklampt aan bomen en andere structuren met zijn stekelige stengels. Het is een tropische plant die goed groeit in warme en vochtige omstandigheden met veel zonlicht en beschutting tegen sterke winden. Pitahaya is een relatief eenvoudige vrucht om te kweken, maar het kan enige tijd duren voordat de plant vruchten gaat dragen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer