Terug naar overzicht

Zuilvormige cactus - 62

Polaskia chichipe

Polaskia chichipe

Polaskia chichipe is een cactussoort die van nature voorkomt in Mexico en delen van Midden-Amerika. De plant kan groeien tot een hoogte van meer dan 10 meter en heeft een slanke, cilindrische stam met ribben en stekels langs de randen. De cactus produceert kleine, witte bloemen die zich ontwikkelen tot rode vruchten. Polaskia chichipe wordt vaak gebruikt als sierplant vanwege zijn opvallende uiterlijk en wordt ook gekweekt voor zijn eetbare vruchten die een zoete, sappige smaak hebben. De plant vereist goed doorlatende grond en kan goed gedijen in droge, zonnige omstandigheden. Polaskia chichipe wordt soms verward met de saguaro-cactus vanwege hun vergelijkbare uiterlijk, maar de Polaskia heeft een slanker profiel en minder vertakkingen dan de saguaro.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer