Terug naar overzicht

Zuilvormige cactus - 69

Polaskia chichipe

Polaskia chichipe

Polaskia chichipe is een cactussoort die van nature voorkomt in Mexico en delen van Midden-Amerika. De plant kan groeien tot een hoogte van meer dan 10 meter en heeft een slanke, cilindrische stam met ribben en stekels langs de randen. De cactus produceert kleine, witte bloemen die zich ontwikkelen tot rode vruchten. Polaskia chichipe wordt vaak gebruikt als sierplant vanwege zijn opvallende uiterlijk en wordt ook gekweekt voor zijn eetbare vruchten die een zoete, sappige smaak hebben. De plant vereist goed doorlatende grond en kan goed gedijen in droge, zonnige omstandigheden. Polaskia chichipe wordt soms verward met de saguaro-cactus vanwege hun vergelijkbare uiterlijk, maar de Polaskia heeft een slanker profiel en minder vertakkingen dan de saguaro.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer