Terug naar overzicht

Aardbeiguave - 31

Psidium cattleianum

Psidium cattleianum

Psidium cattleianum, ook wel bekend als Cattleyguava, is een kleine boom of struik die oorspronkelijk uit Brazilië komt, maar nu in veel tropische regio's over de hele wereld groeit. Het is een groenblijvende plant die tot 5 meter hoog kan worden en ovale, donkergroene bladeren heeft. De vruchten van Psidium cattleianum zijn klein en rond, ongeveer ter grootte van een kers. Ze hebben een zoete en sappige smaak en zijn meestal geel of rood van kleur. De vruchten zijn rijk aan vitamine C, vitamine A en antioxidanten en worden vaak gebruikt in jam, gelei, drankjes en desserts. De plant is relatief eenvoudig te kweken en vereist een goed doorlatende, vochtige grond en veel zonlicht. Het kan worden vermeerderd door middel van zaden, stekken of enten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen en om de productie van vruchten te stimuleren.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer