Terug naar overzicht

Aardbeiguave - 31

Psidium cattleianum

Psidium cattleianum

Psidium cattleianum, ook wel bekend als Cattleyguava, is een kleine boom of struik die oorspronkelijk uit Brazilië komt, maar nu in veel tropische regio's over de hele wereld groeit. Het is een groenblijvende plant die tot 5 meter hoog kan worden en ovale, donkergroene bladeren heeft. De vruchten van Psidium cattleianum zijn klein en rond, ongeveer ter grootte van een kers. Ze hebben een zoete en sappige smaak en zijn meestal geel of rood van kleur. De vruchten zijn rijk aan vitamine C, vitamine A en antioxidanten en worden vaak gebruikt in jam, gelei, drankjes en desserts. De plant is relatief eenvoudig te kweken en vereist een goed doorlatende, vochtige grond en veel zonlicht. Het kan worden vermeerderd door middel van zaden, stekken of enten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen en om de productie van vruchten te stimuleren.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant.

Lees meer