Terug naar overzicht

Nashi-peer - 28

Pyrus pyrifolia

Pyrus pyrifolia

Pyrus pyrifolia, ook bekend als de Nashi-peer of Aziatische peer, is een fruitboom afkomstig uit Oost-Azië, met name uit China, Japan en Korea. Het staat bekend om zijn sappige, knapperige vruchten en wordt gewaardeerd vanwege zijn verfrissende smaak en unieke textuur. De Nashi-peer heeft een ronde tot peervormige vorm en een gladde, lichtgroene tot gele schil, afhankelijk van het rijpingsstadium. Het vruchtvlees is wit en sappig, vergelijkbaar met dat van een appel, en heeft een zoete, lichtzure smaak. De textuur van de vrucht is knapperig en sappig, wat het onderscheidt van veel andere perenvariëteiten. De boom van Pyrus pyrifolia is groenblijvend en winterhard en groeit het beste in gematigde klimaten. Het heeft veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig om goed te gedijen. De Nashi-peer wordt vaak vers gegeten als een gezonde snack, maar kan ook worden gebruikt in salades, desserts en andere culinaire toepassingen.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer