Terug naar overzicht

hangcactus - 6

Rhipsalis in soort

Rhipsalis in soort

Rhipsalis is een geslacht van cactusplanten die voornamelijk voorkomen in de tropische regio's van Zuid- en Midden-Amerika. In tegenstelling tot veel andere cactussen, groeit Rhipsalis niet in droge woestijnachtige omgevingen, maar juist in vochtige bossen en regenwouden. De plant heeft lange, slingerende stengels met kleine, cilindrische of platte bladeren die zich op verschillende manieren kunnen vertakken. Rhipsalis is een populaire kamerplant vanwege zijn unieke uitstraling en zijn vermogen om te gedijen bij weinig licht. De plant vereist regelmatig water geven en goed doorlatende grond en kan worden gekweekt als hangplant of als verticaal groeiende plant. Sommige soorten Rhipsalis produceren ook kleine, witte bloemen die een aangename geur hebben en vaak worden bezocht door bijen en vlinders.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer