Terug naar overzicht

roze peper - 75

Schinus molle

Schinus molle

Schinus molle, beter bekend als de roze peperplant, is een groenblijvende boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika, met name uit Peru. Ondanks zijn naam is de roze peperplant eigenlijk geen echte peper, maar behoort hij tot de cashewfamilie. De boom staat bekend om zijn sierlijke uiterlijk en wordt vaak gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen en parken. De kleine, ronde bessen van de roze peperplant hebben een levendige roze tot rode kleur en worden soms gebruikt als specerij in de keuken, waar ze een lichte, fruitige smaak toevoegen aan gerechten. Het hout van de roze peperplant wordt ook gebruikt in de houtbewerking vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke kleur. Hoewel de bessen van de roze peperplant enige gelijkenis vertonen met echte peperkorrels, moeten ze niet worden verward, omdat ze een andere smaak en aroma hebben.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer