Terug naar overzicht

Tradescantia zebrina - 7.5

Tradescantia zebrina

Tradescantia zebrina

De Tradescantia zebrina is een prachtige hangplant afkomstig uit Mexico. Het is geliefd om zijn decoratieve bladeren met een uniek zebra-achtig patroon. De bladeren zijn langwerpig en hebben een glanzende textuur. De bovenkant van de bladeren is meestal groen of paarsachtig, terwijl de onderkant een helder paarse kleur heeft. De plant staat bekend om zijn snelle groei en het vermogen om lange, hangende stengels te produceren. Hierdoor is het perfect voor hangende manden of omhoog klimmen langs een steun. De Tradescantia gedijt het beste in helder, indirect licht en matig vochtige, goed doorlatende grond. De Tradescantia heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten goed drogen. Knip af en toe de lange stengels om de plant compact en weelderig te houden. Tradescantia zebrina is niet alleen een prachtige toevoeging aan elke binnenruimte, maar het is ook een relatief gemakkelijke plant om te kweken, zelfs voor beginnende tuiniers.

Andere mensen bekeken ook..

Chinese Kumquat (laagstam)

Chinese Kumquat (laagstam)

Citrus japonica, ook bekend als de kumquat, is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht lijkt op een kleine ovale sinaasappel en heeft een heldere oranje kleur. In tegenstelling tot andere citrusvruchten heeft de kumquat een eetbare schil en een zure, bitterzoete smaak. De kumquat wordt vaak in zijn geheel gegeten, inclusief de schil, en wordt vaak gebruikt als decoratie in gerechten en drankjes vanwege zijn heldere kleur en unieke smaak. De vrucht is ook een goede bron van vitamine C en vezels. De Citrus japonica boom is een groenblijvende boom die in warme klimaten groeit. Het heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig om goed te groeien. De kumquat bloeit in het voorjaar en de vruchten rijpen in de late herfst en winter.

Lees meer
Abelia

Abelia

Abelia grandiflora is een groenblijvende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De struik is inheems in China en wordt vaak gekweekt als sierplant in tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. De Abelia grandiflora kan 1 tot 3 meter hoog worden en heeft ovale, donkergroene bladeren die aan de onderkant lichter zijn van kleur. In de late zomer en herfst produceert de struik talrijke trompetvormige, geurende bloemen in tinten van wit, roze en lichtpaars. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De Abelia grandiflora is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan groeien in een breed scala aan omstandigheden, van volle zon tot lichte schaduw. De struik groeit het best in goed doorlatende grond en vereist matig water geven. Snoeien kan worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte van de struik te behouden. De plant wordt soms gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en aantrekkelijke uiterlijk.

Lees meer