Terug naar overzicht

Druivelaar - 19

Vitis vinifera

Vitis vinifera

Vitis vinifera, ook bekend als de wijnstok, is een prachtige aanvulling op elke tuin vanwege zijn decoratieve waarde en eetbare druiven. De wijnstok kan worden gekweekt als klimplant langs een muur, pergola of hekwerk, of als bodembedekker. De bladeren zijn groot en diep ingesneden, en veranderen in de herfst in een spectaculaire kleur van rood, oranje en geel. In de late zomer en vroege herfst produceert de wijnstok kleine, zoete druiven die gegeten kunnen worden als vers fruit, of gebruikt kunnen worden om wijn, jam en gelei te maken. Het kweken van Vitis vinifera vereist een zonnige, goed gedraineerde locatie en regelmatige snoei om de groei te beheersen en de fruitproductie te verbeteren. Naast de culinaire waarde is de wijnstok ook een aantrekkelijke sierplant die tuinen voorziet van schaduw en een rustieke charme.

Andere mensen bekeken ook..

Bergamot in soort

Bergamot in soort

Citrus bergamia is een citrusvrucht die bekend staat om zijn olie, die wordt gewonnen uit de schil en veel wordt gebruikt in de parfum- en voedingsindustrie. De bergamia is een kleine boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het wordt nu voornamelijk geteeld in Zuid-Italië, met name in de regio Calabrië, waar het een van de belangrijkste commerciële gewassen is. De vruchten van Citrus bergamia zijn klein en rond. Ze hebben een dunne, geelgroene schil en het vruchtvlees is zuur en bitter van smaak. Het meest opvallende kenmerk van Citrus bergamia is de productie van bergamotolie uit de schil van de vrucht. Bergamotolie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn frisse en licht kruidige geur. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, vaak in Earl Grey-thee en diverse culinaire toepassingen.

Lees meer
Dwerglepeltjesboom

Dwerglepeltjesboom

Myoporum parvifolium is een groenblijvende struik die afkomstig is uit Australië. Deze variëteit staat bekend om zijn opvallende witte of roze bloemen en wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke esthetiek en droogtetolerantie. De 'Rosa' of 'Pink' variant produceert overvloedige bloemen die in de lente en zomer bloeien en een prachtige aanvulling vormen op tuinen en landschappen. Naast zijn decoratieve waarde, gedijt Myoporum parvifolium goed in warme, droge omgevingen en is het een veerkrachtige en gemakkelijk te onderhouden plant. Met zijn mooie bloemen en weinig onderhoud voegt deze variëteit een vleugje kleur en vitaliteit toe aan tuinen en landschappen.

Lees meer